Printf() Quiz in C Set-1

Printf() Quiz in C Set-1 | The printf() function in C programming language is used for output formatting. It is used to display information required by the user and also prints the value of the variables. It formats the output, like the width of the output, the sign of the output e.t.c

In C, there are many predefined library functions are available for input and output operations. These functions are collectively called standard input-output library functions, and all these functions are available in stdio.h header file.

The “stdio.h” is an abbreviation of the standard input-output header file. So, in C language, any program which uses input or output operations must contain the statement #include<stdio.h> Recommended Reading:- Output Formatting Using Printf() Function in C Language

Printf() Quiz in C

Find the output of the programs given in the printf Quiz in C Set-1?

Q1) Find the output of the given C program.

#include<stdio.h>
int main()
{
  printf("%d Hello %d");
  return 0;
}

a) None of these
b) Garbage_value Hello Garbage_value
c) 1 Hello 1
d) 0 Hello 0


Ans:- b) Garbage_value Hello Garbage_value


Q2) Find the output of the given C program.

#include<stdio.h>
int main()
{
  printf("%f Hello %f");
  return 0;
}

a) garbage_value Hello garbage_value
b) None of these
c) 1.000000 Hello 1.000000
d) 0.000000 Hello 0.000000


Ans:- d) 0.000000 Hello 0.000000


Q3) Find the output of the given C program.

#include<stdio.h>
int main()
{
  printf("%s Friend %s");
  return 0;
}

a) 1 Friend 1
b) 0 Friend 0
c) None of these
d) garbage_value Friend garbage_value


Ans:- d) garbage_value Friend garbage_value


Q4) Find the output of the given C program.

#include<stdio.h>
int main()
{
  printf("%c Friend %c");
  return 0;
}

a) garbage_value Friend garbage_value
b) None of these
c) 0 Friend 0
d) 1 Friend 1


Ans:- a) garbage_value Friend garbage_value


Q5) Find the output of the given C program.

#include<stdio.h>
int main()
{
  printf("%d", 1.9);
  return 0;
}

a) garbage value
b) 1.9
c) 1
d) None of these


Ans:- a) garbage value

float to int conversion can’t perform directly.


Q6) Find the output of the given C program.

#include<stdio.h>
int main()
{
  printf("%f",10);
  return 0;
}

a) 0.000000
b) 10
c) error
d) 10.000000


Ans:- a) 0.000000

Q7) Find the output of the given C program.

#include<stdio.h>
int main()
{
  printf("%f",(float)10);
  return 0;
}

a) 10
b) error
c) 10.000000
d) 0.000000


Ans:- c) 10.000000

Q8) Find the output of the given C program.

#include<stdio.h>
int main()
{
  printf("%f",float(10));
  return 0;
}

a) 0.000000
b) 10.000000
c) 10
d) error


Ans:- d) error

float(10) is not correct syntax of type casting, (float)10 or (float)(10) are correct.

If you enjoyed this post, share it with your friends. Do you want to share more information about the topic discussed above or you find anything incorrect? Let us know in the comments. Thank you!

Leave a Reply